Jak nám bylo v Praze?

16.05.2012 17:50

Lenka

V úterý 15.5. jsme se všichni sešli v 6:30 u mostu vedle autoškoly Mazal. Když jsme dorazili autobusem do Malých Svatoňovic, přestoupili jsme do vlaku, který nás dovezl až do Prahy na hlavní nádraží. Pak jsme se vydali lanovkou k Petřínské věži. U Petřínské rozhledny byl také labyrint, do kterého jsme šli. Následoval Pražský hrad, kde jsme se s holkama fotily u hradní stráže. Také jsme šli ke katedrále sv. Víta. Sešli jsme dolů po schodech a rovnou na Karlův most. Po Karlově mostě hned na Staroměstské náměstí, kde jsme čekali do tří hodin, než se spustí orloj. Když orloj skončil, šli jsme do McDonaldu, a po Mekáči jsme šli zase na hlavní nádraží. Vlakem jsme jeli zpátky do Malých Svatoňovic  a autobusem do Úpice.

Barča

V úterý 15. května jsme se sešli na mostě II. oboje v 6:25 a jeli jsme autobusem do Malých Svatoňovic. Nasedli jsme na vlak a seděli jsme po čtyřech. Byla to sranda, když jsme šli poprvé ve vlaku na záchod. Když jsme dorazili na nádraží, přestoupili jsme na tramvaj, a potom jsme jeli lanovkou na Petřín. A pak až jsme dojeli nahoru na Petřín, tak jsme si dali pauzu a nasvačili jsme se. Kdo chtěl, mohl jít na Petřínskou rozhlednu, ale my někteří jsme zůstali dole a koupili jsme si nanuk. Pak jsme byli: na Staroměstkém náměstí, v chrámu sv. Víta, na Pražském hradě se podívat na výměnu stráží, podívat se na orloj. Nakonec jsme šli do McDonald´s. Měli jsme hodinu a čtvrt rozchod, aby jsme si mohli něco koupit. Šli jsme se ještě podívat, jak jezdí metro. A pak už jsme jeli domů.

Anička S.

V úterý 15.5. jsme se sešli na zastávce II. odboje. A poté jsme jeli vlakem do Prahy. Jeli jsme lanovkou na Petřínskou rozhlednu, kde bylo zrcadlové bludiště. Pak jsme šli na Pražský hrad a na chrám sv. Víta. Šli jsme po Karlově mostě a poté jsme šli na Staroměstské náměstí. Dívali jsme se na odbíjející orloj. A pak jsme šli na Václavské náměstí a do McDonaldu. A pak jsme šli na nádraží a čekali jsme hodinu na vlak. Jeli jsme do Hradce Králové, a pak jsme jeli do Malých Svatoňovic a jeli jsme autobusem do Úpice na zastávku II. odboje. Šli jsme domů. Líbil se mi chrám sv. Víta a bludiště. Výlet se mi líbil.

Honza J.

V úterý 15.5. jsme se sešli na Mostě II. odboje. Jeli jsme autobusem do Svatoňovic, a pak jsme jeli vlakem do Prahy. Tam to trvalo tři hodiny. Šli jsme na Petřín, prošli jsme bludištěm a šli jsme na Václavák. Cestou na Václavák jsme šli k Pražskému hradu, viděli jsme orloj, viděli jsme bezdomovce a škmerači peněz. Pak jsme měli rozchod a najedli jsme se v McDonaldu. Pak jsme šli na hlavní nádraží čekat na vlak, pak jsme jeli domů.

Jonáš

Jednoho dne v roce 2012 15. května jsme si udělali výlet do Prahy. Měli jsme sraz u Mazala v 6:25. Nastoupili jsme do autobusu a jeli jsme na vlakové nádraží v Malých Svatoňovicích, nastoupili jsme do vozidla jménem vlak a jeli jsme do Prahy. Za 3 hodiny jsme dojeli na hlavní nádraží v Praze, potom jsme šli rychle na tramvaj a pak jsme jeli na lanovku a jeli jsme na Petřín, vystoupali jsme a napočítali jsme 265 schodů, šli jsme dolů a vyrazili jsme na Pražský zámek, pak jsme šli do Katedrály sv. Víta. A poté jsme šli na Karlův most a z Karlova mostu jsme šli k orloji a poté jsme šli na Václavák do McDonaldu, a pak jsme šli na vlakové nádraží a jeli jsme domů.

Kája

V úterý 15.5. jsme se vydali do Prahy. Měli jsme sraz na mostě II. odboje v 6:25. Jeli jsme autobusem do Malých Svatoňovic. Tam jsme nasedli na vlak a jeli do Prahy. Přijeli jsme do Prahy na hlavní nádraží. Šli jsme na tramvaj a tramvají jsme jeli na zastávku Újezd, a pak lanovkou do zrcadlového bludiště na Petřín. Z Petřína jsme šli na Hrad a do Katedrály sv. Víta. A pak jsme šli do hradu, kde sídlí pan prezident. Šli jsme na Karlův most a na orloj. Pak jsme šli do McDonalds. A jeli jsme vlakem domů.

(Opraveny byly ty největší pravopisné chyby, nikoliv sloh.)

Článek na školním webu.

Fotky ze školního webu:

Fotky, na kterých jsme jenom my:

—————

Zpět