Pořídili jsme si nového Prittele!

30.04.2012 16:47

Tak a máme hotovo! Náš Prittel kajakář je hotový! A myslím, že výtvarky a pracovky strávené jeho výrobou byly určitě zajímavé.

A jak jsme ho  našeho kajakáře vyráběli? Z velkého kartonu, který jsme našli na půdě a ve kterém byla původně interaktivní tabule, jsme si nejprve vyřízli tvar lodě. Potom jsme využili banánové krabice od "ovoce do škol", které jsme vhodně upravili a přilepili k vyřízlému kartonu. Celá třída se nyní mohla pustit do muchlání novin a letáků. Muchlance jsme lepili ke kartonům a krabicím tak dlouho, až jsme získali tvar lodě. Tu jsme ještě trochu zpevnili kartonovými pruhy.

Dál nás čekala práce se škrobem a novinami, abychom loďku "vyhladili". Byli jsme celí ulepení. Když noviny uschly, vyřízli jsme do lodě díru, kam jsme posadili tělo našeho Prittele - válec z vlnité lepenky. K němu jsme přilepili ruce z trubek od papírových utěrek. Z nich jsme také vytvořili nezbytné pádlo. Některé detaily jsme ještě dodělali škrobem a novinami.

Pak už zbývalo jen kajak, pádlo i Pritteláčka nabarvit, dolepit nápisy a číslo závodníka. Číslo 4 proto, že jsme čtvrťáci a tenhle Prittel je prostě náš!

Můžete mrknout na www.prittel.cz, v sekci soutěžní týmy jsou už zveřejněni Pritteláci ostatních škol. 

—————

Zpět